Az utolsó inkvizítor

30 éve ért véget a Nagy Háború. A környezetszennyezés, járványok és a harcok teljesen tönkretették a Föld felszínét és élővilágát.
Elpusztult a növényzet nagy része, a művelhető területek eltűntek. Az szárazföldi állatvilág gyakorlatilag megsemmisült. A 21. század elején pusztító Ebola-járvány soha addig nem tapasztalt pusztítást végzett az emberiségen.
Három földrésznek maradtak területei a víz felszíne fölött: Euro-Ázsiának, kb. 12 millió lakossal, Afrikának 3 millió lakossal, illetve az egykori amerikai kontinensből megmaradt területek, az Ameríkáknak, 35 millió túlélővel. A Föld vezetői összeültek, hogy megoldást találjanak a tengerek és óceánok egyre gyorsabb terjeszkedésére. Sajnos rá kellett ébredniük, hogy elkéstek… Elkéstek már a XXI. Században. A világ nagyhatalmai későn ébredtek rá arra, hogy a természetet nem zsákmányolhatják ki ilyen mértékben.

Megkezdték a kutatásokat az esetleges menekülés lehetőségei iránt. Megalkották az I. Inter-Kontinent Bázis terveit. Az első kísérletek kudarcba fulladtak. Később létrehozták a II. Inter-Kontinent Bázis tervét. Az előzetes vizsgálatok, és próbaépítkezések után elfogadták. Így kapott reményt az a néhány millió ember a Földön arra, hogy megmeneküljön a tengerek és óceánok fenyegető támadásaitól.

Megjegyzések