A Hold mutassa utad, Barátom!Mit tudunk a Holdról? Sok mindent. Azt is, hogy hatással van a Földre és az életünkre. Gondoljunk csak az apályra és a dagályra. Egy holdhónap körülbelül 28 nap, akár egy átlagos női ciklus. Van olyan ember, aki teliholdkor nem tud aludni. Mindez véletlen? Természetesen ez költői kérdés volt. Persze, hogy nem az! Eleink már réges-régen felfedezték, hogy a Hold rendkívüli módon befolyásolja a mindennapjainkat, és ezt igyekeztek a saját hasznukra fordítani. Mára jórészt elfeledtük ezeket a hasznos dolgokat.
Ebben a cikkben megosztok veletek néhány dolgot, amelyeket reményeim szerint használni tudtok a hétköznapokon, a hétvégéken, a háztartásban stb.
Természetesen rengeteg dolgot felsorolhatnék itt, de a cikk, mint műfaj, ehhez nagyon rövid.
Néhány fogalom és meghatározás, amellyel tisztában kell lenni: újhold, növő hold, telihold, fogyó hold. Ezt úgy gondolom, nem kell magyarázni, mindenki számára logikus. Felszálló és leszálló hold. Minden évben december 21-június 21-ig a Holdnak felszálló ereje van, míg az év másik felében leszálló ereje. A Hold mindig valamely csillagjegyben áll, amely nagyban meghatározza azt, milyen befolyással van életünkre. Ezt árnyalja az, hogy fel- illetve leszálló ágban és éppen növekvő vagy fogyó fázisában van-e.
Tehát a Hold erejét ezek szerint, valamint még sok más szempont szerint határozhatjuk meg.
A Hold hatásait kihasználhatjuk a háztartási munkában, a diétánk során, kertészkedésben, szabadidős tevékenységek tervezésénél, egészségünk megőrzésében, táplálkozásunkban. Ezt a listát is folytathatnám még.
Akkor lássuk az érdemi dolgokat! Néhány tanács a fentiekhez.
Az egyes állatövi jegyek különböző területeket befolyásolnak a testünkben. Pl. a kos az fejre, az agyra és a szemre, vagyis az érzékszervek egy részére van hatással. Ha a Hold éppen a kos csillagjegyében jár, és valamely általa befolyásolt terület jólétéért teszünk valamit, az kétszer olyan jótékonyan hat. Ez a sebészeti beavatkozásokra nem áll fenn! Az előzőek érvényesek negatív irányban is. Tehát bármit teszünk az adott területtel, az kétszer olyan erős lesz. Akkor is, ha kártékony. Növekvő holdnál előnyösebb minden tápanyagot bejuttatni a szervezetbe, az égitest által éppen uralt csillagjegy által befolyásolt testrészekre vonatkozóan. Fogyó holdnál megtisztításra, méregtelenítésre van jobb lehetőség.
Mosást érdemes fogyó hold idejére időzíteni, főleg víznapokra (halak, skorpió, rák). Így tisztábbra moshatjuk a szennyesünket.
Ablaktisztítást fogyó holdkor végezzünk, levegő- vagy melegnapra.
A nagytakarítás legideálisabb időpontja egy levegőnap leszálló holdban.
Szobanövények ápolása: locsolni levélnapokon érdemes, trágyázni ugyanezeken a napokon, fogyó holdnál érdemes.
Hajvágás végett fodrászhoz az oroszlán vagy a szűz napjain menjünk, de soha ne a halak vagy a rák napjain!
Rengeteg dolog van, amellyel felhasználhatjuk a Hold jótékony hatását az életünkben.
Az oldalamon cikksorozatot indítok, melyben minden héten valamilyen új terület rejtelmeit tárom fel.

Megjegyzések