WPP - A lehetetlen

Mit tennél, ha választhatnál egy szuper erőt magadnak? Repülés? Láthatatlanság? Gondolatolvasás? Eljátszottam ezzel a gondolattal. Nehéz ügy.
Arra jutottam, hogy az időutazást választanám. No, nem azért, hogy visszamenjek 20, 50 évet és megváltoztassak bármit is a múltban, hiszen azért tartok ott, ahol, mert minden úgy történt, ahogy. Egészen egyszerű, puritán oka van a választásomnak: semmire nincs időm! Szokták mondani: Egy nap 24 órából és az alvásból áll. Mókás... Csak éppen nem nekem. Sokszor keseredem el, mert annyi mindent szeretnék (meg)csinálni, de mire átgondolom, teljesen elmegy a kedvem mindentől, és inkább nem csinálok semmit.
Az idő nagy érték! Talán a legnagyobb az egész Mindenségben. Közhelyes, de valós: nem tudod megvenni. Az életed folyamán nem mondhatod azt, hogy nem baj, ha így történt, majd legközelebb máshogyan lesz. Az a legközelebb már nem ennek a következő lehetősége. Esetleg egy másik életben, ha valaki hisz ebben. Sőt, ha valakinek az idejét rabolod fölöslegesen, olyan dologtól fosztod meg, melyet soha többé pótolni nem tudsz neki.

Egyébként visszatérve egyik fenti gondolatomhoz, szívesen visszamennék némelyik történelmi korba megnézni, milyen volt akkor az élet. Nagyon kíváncsi lennék az ókori Rómára vagy Görögországra, de szívesen élnék kevés időt a középkorban is. Azonban semmiképpen nem a sötét oldalon.
Megjegyzések