Szilveszterkor

A szilveszter mindenki számára mást jelent. Mondhatnám, nagyjából megvannak az embertípusok e tekintetben is.

Az izgi-szupcsi-bulizós, akik már 31-én reggel elkezdik a sminkelést. Műszempilla és műköröm, extrémebb esetben műhaj. Festés, mázolás, epilálás, előpiálás, és előparti. Közben legalább 30 embert pletykálnak ki és szólnak le. Meg kell beszélni a menő fiúkat, ki kivel mit akar csinálni az éjjel. Aztán persze, ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzelik, sírnak, drámáznak, szereznek még pár "ellenséget", akit januártól utálni lehet a suliban.

Nagyjából ez jellemző még egy kicsit idősebb korosztályra is. Talán az egyetemen egy kicsit durvábban adják elő ezt a témakört. Az igazi totál-partiarcok totálisan kiütik magukat ezen az éjszakán. Jobb esetben csak magukat. Vannak akik számukra ismeretlen helyen és emberek között ébrednek, vannak, akik az árok szélén, vagy éppen benne.

A filmnézős-társasozós bandák az egyik legszimpatikusabb kategória a számomra. Beszélgetnek, esznek, isznak, bolondoznak, táncolnak, filmet néznek. Egyszerűen jól érzik magukat.

Vannak azok, akik baráti társaságban töltik az éjszakát. Esznek, isznak, éjfélkor megnézik a tűzijátékot, virslit esznek, aztán megint isznak. Hajnalban feloszlanak.

Ahol már gyerek is van, esetleg kicsi gyerek, ott gyakorlatilag semmi jelentősége nincs a szilveszternek, azonkívül, hogy a szülők minden egyes petárda és tűzijáték durranásánál leszidják az eget is, mert attól félnek, hogy felébred a gyerek. Eközben a kisbaba alszik, magasról tesz a durrogásra és a kutyavonításra. A szülők viszont ugyanúgy nem alszanak, mintha buliznának.

A bálozósok a legfurcsábbak számomra. Biztosan azért, mert jómagam soha nem szerettem a bálokat. Sőt, utáltam. Nem is voltam sokban. Ide mindenki nagy batyukkal érkezik. Rendszerint pogácsa, pálinka, sör, bor stb. rejlik a kosarakban. Mindenki nagyon vidám (akkor is, ha nem), a végére általában spiccestől a totálsakálig minden típusú részeg ember fellelhető a társaságban. Mennek az idióta mulatós zenék, és mellé a még idiótább tánckoreográfiák. Hajnalban oszlás.

Van egy olyan kategória is, akiket nem tudok hova sorolni, sem megnevezni igazán. Ide tartozik a szememben mindenki, akik a fentiek egyikébe sem illenek bele.

Mi a véleményetek? Ti melyikbe tartoztok? Vagy esetleg egy teljesen más kategóriába? Várom a megjegyzéseket!

Megjegyzések