Tintafolt... mert szeretem

Kérlek, mondj néhány gondolatot magadról, amit megtudhatnak rólad az olvasók!
A nevem Nagy Tünde, 27 éves vagyok. Amikor csak tehetem, írogatok: verseket, listákat, tulajdonképpen mindent. Egyelőre még csak hobbi szinten, de szívesen lennék egy magazin rovatszerkesztője. Az írás mellett szeretek énekelgetni, utazni. Eredeti foglakozásom szerint közgazdász vagyok. Két éve vagyok férjnél, és van egy kislányunk, akit Krisztinának hívnak.

Mióta és miért írsz?
Már nagyon régóta, még általános iskolás korom óta írogatok. Az írás számomra kikapcsolódást jelent.

Melyik blogot vezeted?
A Tintafolt nevű blogot, körülbelül egy éve.


Mi tetszik legjobban az oldaladban?
A letisztultság, a rendezettség, és természetesen az, hogy az írásaim valahol egy helyen szerepelhetnek. Egyébként én csak az olyan blogokat olvasom szívesen, amelyek nincsenek telezsúfolva. Én is arra törekedem, hogy egy olyan oldalam legyen, amelyen el lehet igazodni, amit mindenki szívesen megnéz.

Melyek azok a témák, amiről legszívesebben publikálsz?
Bármiről. A blogomnak nincs konkrét témája. Nemrégiben kezdtem el az, hogy minden hónapban egy bizonyos témában írjak. Verseket, történeteket is szoktam írni, de ezeket mostanság kevesebbet, mint régen.Miért jelentkeztél az általam meghirdetett versenyre?
Véletlen bukkantam rá és, mivel szeretek versenyeken, nyereményjátékokon részt venni, ezt sem hagytam ki.

Miért szereted az írást?
Egyszerűen azért, mert kikapcsol.

Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat, írói mivoltodat?
Szeretek mindent úgy megírni, hogy azok elgondolkodtatók legyenek mindenki számára. A verseimet megírására áltában egy hirtelen jött ihlet buzdít. Aki olvasta a verseim az megfigyelhette, hogy általában páros rímeket használok és többnyire minden versem négysoros szakaszokból áll. Egyébként úgy gondolom, hogy nincs konkrét stílusom, hiszen úgy ahogyan a zenében is vegyes stílust kedvelek, az írásaim is mindig más stílusban íródnak.

Saját személyiségedet?
Elmélkedő, lelkiző típus vagyok. Régebben nagyon visszahúzódó voltam, de kezdek egyre könnyebben kibontakozni. Nem vagyok bőbeszédű, viszont ragaszkodó annál inkább.


Mi az ars poeticád?
Én azt vallom, hogy az írásban több mindent el lehet mondani, mint szóban. Az írás olyanoknak való, akik szeretnek elgondolkodni az életen, az érzéseken. Nem tudunk mindig mindent kimondani, de amit leírunk, az megmarad. Amikor egy írást a világ elé terjesztek azt nem csak azért teszem, hogy megmutassam mit érzek vagy gondolok, hanem, hogy másokban is gondolatokat ébresszek fel.

Mi a kedvenced?
könyv: Nincs kimondottan kedvenc könyvem. Leginkább 19. századi, romantikus regényeket szeretek olvasni. Jane Austen, Charlotte Bronte a nagy kedvenceim. Emellett pszichológiai könyveket is szívesen olvasok.
blog: Több blogot is követek. Általában olyanokat, amik átláthatók, tiszták. Kedvenc blogom sincsen, mert nem tudnék választani a sok jó közül.
zene: Zenében sincsen kedvencem. Mindent meghallgatok, és több olyan dal is van, ami első hallásra megtetszett.
film: A vígjátékokat szeretem, de a sorozatokat is kedvelem. Jelenleg is egy sorozatot nézünk a férjemmel.
író: Jane Austen, Bronte nővérek. De, ha az alkotás tetszik, számomra mindegy az, hogy ki írta. 
szín: Kék a favorit, de szeretem a zöldet és a lilát is. Természetesen nem úgy kell elképzelni, hogy kékbe szeretek öltözni, és mindenem kék. De engem ez a szín fejez ki leginkább. A szemek is kékeszöld.
sport: Síelés és kosárlabda.

Mit csinálsz a „szürke” hétköznapokon?
Jelenleg nem dolgozom, mert gyereknevelési szabadságon vagyok, de ahogy a bemutatkozásban is említettem, közgazdász vagyok. A lányom az időm nagy részét kitölti, de ha van rá időm és kedvem akkor olvasok vagy filmet nézek.


Ki a példaképed?
A férjem. Ő nagyon intelligens ember, aki minden helyzetben tudja, hogy miként kell viselkednie. Sokat tanulok tőle, és rá mindig mindenben számíthatok.

Mire emlékszel vissza legszívesebben a gyermekkorodból?
Főzés a papbácsinak. Nagy öröm visszagondolni arra, amikor a homok kakaó, a sárgavirág tojás, a fűszál petrezselyem volt, és ha volt egy kis víz máris készen volt az ebéd, amit mi mosolyogva vittünk a papbácsinak.

Kinek ajánlod az írásaidat?
Mindenkinek, aki el akar valamin gondolkodni. Legyen az bármi: élet, érzés, barátság, szerelem, csalódás, bánat vagy öröm. Bármi, ami a fejünkben megfordul. Ezért is szólnak mindig másról a cikkeim, írásaim.

Miért éppen Tintafolt?

Egyszer csak úgy eszembe jutott ez a szó, és mivel pont akkoriban gondolkodtam azon, hogy jó lenne egy blogot létrehozni, gondolkodás nélkül ezen a néven indítottam el az első blogomat.

A képre kattintva meg tudjátok látogatni Tündi oldalát!


Megjegyzések