Éleszd újra a blogodat!

Hogyan élesszük fel régen szunnyadó szakértői blogunkat?

Te is hagytad eddig árválkodni az anno nagy lendülettel elkezdett blogodat, és most pedig szeretnéd újrakezdeni a kommunikációt, csak nem tudod, hogy hogyan vágj bele? Meg szeretnéd előzni az újabb kiégést, meg azt, hogy újra kifogyj az ötletekből?
Most olyan tippeket adunk neked, amivel fel tudod éleszteni a szunnyadó szakértői – illetve bármilyen – blogodat:

A legfontosabb, azaz az egész blogírás titka, hogy minden átmenet nélkül lendülj bele a cikkezésbe! Tudom, hogy elsőre soknak tűnik 100 cikk, de legalább ennyit meg kell írnod, hogy újra beinduljon a szakértői blogod! Ha 10 helyett 100 bejegyzésed van, akkor 10-szer több szakértői imázsodat építő anyagod van. 10 cikket bárki tud írni, ha igazán nagyot akarsz dobni, akkor tervezz rögtön százat, ha ez túl nagy falat számodra, akkor szövegíróink szívesen segítenek. Minél több blogbejegyzésed van, annál nagyobb az esélye, hogy több emberhez elérjen a vállalkozásod.

Minden egyes cikk alapos indok arra, hogy megossz valamilyen friss információt, és azt kiküldd hírlevélben az olvasóidnak, hogy minél többen látogassák újra a szakértői blogodat!

A  célod az legyen, hogy az olvasóid többsége mihamarabb hírlevél-olvasó is legyen, hogy azon keresztül is közvetlenül el tudd őket érni, és ott is történjen eladás, tehát mindenképp iratkoztass fel minél több embert, hogy később „kéznél legyenek”.

Vezess statisztikát, hogy minél célzottabban és hatékonyabban működjön az online marketinged! Vannak olyan mérő eszközök (például a Google Analytics), amelyek egyértelműen kimutatják, hogy hány látogatóból hány feliratkozó lesz, és hány feliratkozóból hány vásárló, éppen ezért jól lehet javítani a konverziós arányokon is. Statisztikák nélkül vakon repülsz.

Építs a bizalomra: a cikkeidben a vevőidről beszélj, és ne magadról! Írj a problémáikról, arról, amire NEKIK szükségük van, a félelmeikről, a vágyaikról. Ja, hogy ezeket tudni is illene előre? Mit gondolsz, mitől sikeresek a valóban sikeres vállalkozások? Attól, hogy ismerik a vevőik problémáit. A sikeres bloghoz az kell, hogy ismerd az olvasóid igényeit, gondjait, bajait, és róluk beszélj, ne magadról. A jól megírt szövegek úgy mutatnak be téged, mint valódi szakértőt, és azonnal bizalmat ébresztenek a terméked és a vállalkozásod iránt.

Végül néhány jótanács, hogy hogyan írj minél több szöveget úgy, hogy közben ne égj ki:
- Akarj minél több szöveget írni! Az motiváljon, hogy újra feléledjen a szakértői blogod, és ezzel együtt jobban beinduljon a vállalkozásod is!
- Állj készen arra, hogy naponta írsz legalább egy cikket, amelyeket majd kiteszel a blogodra! Ne hagyj ki egy napot se, és ha olykor beleférne két cikk is egy napba, azt nehogy elszabotáld magadban!
- A szövegírásnak az a titka, hogy mindig ötletelj, tehát mindig legyen nálad papír és toll, és ha eszedbe jut valami jó kis blogbejegyzés téma. Jegyezd fel ezeket, legyen kéznél mindig 15-20 szövegötlet, amiket majd meg tudsz írni!
- Ha szövegírás közben eszedbe jut egy másik téma, akkor azt is jegyezd fel! A lényeg, hogy sose fogyj ki az ötletekből, hogy mindig legyen mit írni a szakértői blogodba.
- Ha már több száz cikked van – de persze már egy-két tucat esetén is –, akkor tehetsz beléjük saját reklámokat, linkelheted belőlük saját már korábbi tartalmaidat, és ezzel éleszted fel igazán a szunnyadó szakértői blogodat, egy komplex rendszert létrehozva a saját mondanivalódról. Ezt semmilyen konkurens nem tudja majd felülmúlni. Hajrá, sikerülni fog!

a szöveget a Creativ Commons Licence előírásai szerint használtam fel!)

Megjegyzések