Horoszkóp

Az asztrológia egy nagyon bonyolult "tudomány", ha fogalmazhatok így. Azért neveztem meg idézőjelesen a dolgot, mert tudom, hogy vannak olyanok, akik ebben a dologban semmi tudományosat nem vélnek felfedezni. Nos, ez a cikk nem nekik szól.
Már több bejegyzésem is kapcsolódott a Hold hatásaihoz. Ahogyan a Hold, úgy a többi égitest is befolyással bír a mindennapjainkra.
A képen a mai nap horoszkópját lehet látni. Eléggé bonyolultnak látszik, és az is. Nem egyszerű a horoszkópkészítés. Sok évig kell tanulni  fortélyokat. A horoszkópolvasás pedig az egyik legnehezebb része a folyamatnak.
Ha megnézzük a képletet, láthatjuk, hogy az ötödik és a tizenegyedik ház a legterjedelmesebb, így a mai nap folyamán ezek lesznek ránk a legnagyobb befolyással. Az ötödik az élet örömeinek a háza, míg a tizenegyedik a vágyak és a remények háza. Ha a házban ráadásul az uralkodó bolygó található ebben az időpontban, a hatások felerősödnek, de ez a mai napon nem így van. Mindez azonban még csak a jéghegy csúcsának egyetlen kis hópihéje. Rengeteg dolgot kell ahhoz megvizsgálni, együtthatókat elemezni, hogy a végleges eredmény megszülessen.

Megjegyzések