A levendulás doboz

Egy kisvárosban élek, ahol nagy űrt kitöltve megnyitott egy kreatív bolt, amelyet szerintem sokakkal együtt nagyon hiányoltam már. Ez az üzlet egy szuper dolgot kezdett el: kreatív foglalkozásokat tart, ahol különböző technikákkal, szerszámokkal és alapanyagokkal ismerteti meg a résztvevőket. A legutóbbi alkotó délutánon már jómagam is részt vettem, és nem bántam meg. Ezt a gyönyörű levendulás dobozt készítettem.

Az alapanyagok az asztalon vártak: egy natúr fadoboz, festékek, szerszámok.


Első lépésként lecsavaroztuk a zárakat és a zsanérokat, majd fehér alapozóval lefestettük a dobozt.Ezután egy stencil és heavy body gél segítségével mintát vittünk fel a doboz felületeire. A mintát és azt, hogy hova legyen elhelyezve, természetesen mindenki maga választotta meg. Jómagam úgy döntöttem, a kevesebb több, így egy egyszerű, de szép levendulás mintát készítettem, és csak a tetőre raktam fel.


Miután megkaptuk ezt a domború mintát, az egészet fekete akrilfestékkel befestettük, majd mindenki a saját ízlése szerint, a festékeket keverve alakította ki dobozának végleges színvilágát. Miután felvittük a festéket, egy speciális, antikoló folyadékkal "letörölgettük" a felületről a festék egy részét, így kapva meg a régi, antik hatást. A doboz belsejét fekete akrillal festettem ki.

Miután megszáradt, arany színű, sűrű pasztával az éleket és a sarkokat kissé bearanyoztam, a levendula virágait csillogó lila akrillal átfestettem, majd lila csillámporral még jobban kiemeltem. Végül a feliratot csillogó arany színű akril festékkel átfestettem. Az egészet lakkal fixáltam.


A foglalkozás végén, ráadásként egy faszívet kőhatású pasztával díszítettünk, amelyet szintén mindenki a saját ízlése alapján gondolhatott tovább. Az én munkám végül egy "fradiszv" lett a férjemnek, amit egy YOU AND ME feliratú nyomdával tettem még személyesebbé.

Ahol mindez készült:
Megjegyzések