Szuper nyári receptek gyerekeknek, gyerekekkel

Három egyszerű, mókás finomság

#1 A tengerparti puding

puding

Mi kell ehhez a finomsághoz? Vaníliás puding, kókusz reszelék, állatformájú keksz, háztartási keksz, kék ételfesték. Esetleg papíresernyő, gumicukor, vagy bármi, amit szívesen látnál rajta.

Csináld meg a pudingot, tegyél bele annyi ételfestéket, hogy elérje a neked tetsző színt. Töltsd ki poharakba, vagy tálkákba, hagyd megdermedni.
A kókuszreszeléket színezd be ételfestékkel. Daráld, vagy reszeld le a háztartási kekszet. Ha a puding kihűlt, díszítsd fel a tengerparti kellékekkel!

#2 Jeges poharak

jegpohar1

Mi sem esik jobban a nagy melegben, mint egy finom, hűsítő ital! Hát még, ha a pohár a jégkocka!
Akkor se búsulj, ha nincs szilikon formád a poharak elkészítéséhez! Fogj egy nagyobb és egy kisebb műanyag poharat. Ez lehet akár tejfölös, vagy joghurtos pohár is. A kisebbre keresztben ragasztószalaggal ragassz egy akkora hurkapálcikát, hogy a kisebb pohár fennmaradjon a nagyobbik peremén. Tölts közéjük vizet. A kisebbik pohárba tegyél fagyasztott babot, vagy borsót, hogy a súlya benne tartsa a vízben. Figyelj oda arra, hogy a két pohár fala és alja között elég víz legyen, nehogy vékony legyen a pohár fala! Fagyaszd le!

#3 Gyümölcsös jégkrém

jégkrém

Ennek a finomságnak két módját is leírom most neked!
Az egyik, ami talán a legegyszerűbb, hogy fogd a kedvenc gyümölcsjoghurtodat, bökj bele a tetején lévő fóliába egy fapálcikát, vagy egy műanyag kanalat, és fagyaszd le.
A másik fagyihoz kell jégkrémforma. Önts bele gyümölcslevet, vagy gyümölcsteát, tegyél bele mindenféle gyümölcsöt, rakd rá a tetjét, és tedd a mélyhűtőbe.

Megjegyzések