Így készülj a tanévkezdésre


Ebben a bejegyzésben egy összeállítást olvashatsz arról, mire lehet szükséged az iskolában. Találsz majd klassz írószereket, füzeteket, egyéb sulis dolgokat.


No, azért annyira ne keseredjen el senki a képet látván, de mégis, bizony (sajnos) közel van már szeptember elseje. Ezekre nagy valószínűséggel szükséged lehet a suliban.


FÜZET - nem meglepő módon

Alsó tagozatosok esetében ez könnyű, hiszen a tanító nénik kiadják a listát arról, melyik típusú füzetből hány darabra lesz szükség a tanév folyamán. Amennyiben ezt mégsem tették meg, a papírboltokban az eladók, készen összeállított csomagokkal várják a szülőket. Nagyobb áruházakban pedig ellenőrzőlistát tesznek ki a papírárukhoz.

Felső tagozatosként úgy számolj, hogy minden tantárgyhoz kell füzet. 5. és 6. évfolyamon általában még a kisméretű füzetet használják, 7., 8. évfolyamon azonban, amennyiben a pedagógus engedi, már megjelennek a nagyméretű , illetve a spirálfüzetek is.

Középiskolában egyértelműen nagy füzetet használj!

Még magasabb szinten, egyetemen/főiskolán sokan papírlapokra jegyzetelnek, ezeket rendszerezik. Ez azért praktikus, mert a félév végén, a tételek összeállításánál megkönnyíti a dolgod, hiszen sok előadó a kiadott tételek alapján halad. 


ÍRÓSZEREK

Az alapfelszerelés: ceruza, kék toll, piros toll, zöld toll, szövegkiemelő, radír, hibajavító. Ez az összes évfolyamra igaz. Ezeken kívül, jó ha van egy kisméretű vonalzód is. Ezek a dolgok segítenek kialakítani a jegyzetelési technikáidat. Jónak tartom, ha van filced, színes ceruzád is, hogy minél látványosabb jegyzeteket tudj készíteni.

EGYEBEK


Mappák - fehér lapnak, mert jó, ha mindig van nálad A4-es méretű fénymásoló papír, és írólap. Tarthatsz magadnál színes fénymásoló papírt is, hogy a különböző tantárgyakhoz más színű lapra tudj dolgozni.Matricák - imádom a matricákat! Nem csak azért, mert jól mutatnak, hanem a funkciójuk miatt is. Használhatod fontos részek megjelöléséhez, emlékeztetőnek, vagy csak azért, mert tetszik, szebb lesz tőle a füzeted. Hiszen egy szép füzetből sokkal könnyebb tanulni!


Post it - A füzetekben megjegyzések készítéséhez, üzenetekhez elengedhetetlen.

Különleges füzetek - Amennyiben megteheted, válassz olyan füzetet, amely külsejével is megragad. Használd ki a boltok nagy kínálatát, és szerelkezz fel divatos, színes darabokkal!

Természetesen egy egyszerű vonalas füzettel és egy tollal is nekivághatsz a tanévnek. Azonban, ha megteheted, dobd fel kicsit a sulis dolgaidat, hogy nagyobb kedved legyen elővenni azt a bizonyos jegyzetet.


Nektek milyen különleges füzetetek, tollatok, sulis kelléketek van?

Megjegyzések