Re

Hű, de régen volt bármilyen aktivitás ezen az oldalon! Mint látjátok, húsvéti az utolsó bejegyzés.
No, hát azt hiszem, van mit bepótolnom...
Meg is teszem, mert van pár bejegyzéstervezetem, melyeket a közeljövőben közzé is fogok tenni, persze már publikálható formában.


Megint gyorsan elment az egész nyár. Nem mondom, hogy nem aktívkodtam, ugyanis annyit olvastam, amennyire csak időm volt. Az ehhez kapcsolódó írásokat a könyves oldalamon, a www.kirabook.hu-n tudod elolvasni.  Ez életem egyik meghatározó tevékenysége, így itt is megjelenik.


Néhány dolgot szeretnék megemlíteni, ami az elmúlt időszakban történt velem.
Legyen elsőként az olvasás, ha már erről írtam az előbb, nem szakítom meg a gondolatláncot. 😊 Ennek révén jutottam el odáig, hogy regényeket szerkesztek, lektorálok, javítok helyesírási és nyelvhelyességi szempontból, illetve tanácsot adok. Nagyon szeretem ezt az elfoglaltságot, csakúgy, mint az elolvasott könyvekről megírni az értékeléseket, melyeket a kirabook.hu-n találsz. Sőt, azt hiszem ezen a téren is fejlődést mutathatok fel, hiszen úgy néz ki, hogy egy bloggercsapat tagjaként kiadóknak írhatok recenziókat.


Aztán... Szülinapomra kaptam egy "manikűrözős kezdőkészletet". 😊 Ennek okán most abban élem ki kreatív énemet, hogy saját és barátnőm körmeit festegetem. Egészen jól megy egyébként. Állítólag. 😃 De amúgy tényleg. Fog is megjelenni erről több bejegyzés is.

Na, haladjunk... 😄


Igazából nem kell tudni, de azért mondom: nem szoktam tévét nézni. Valahogy az elmúlt négy év otthon + a 2 gyerek leszoktatott róla. De! Ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok képben. (Márcsak a könyves oldal miatt is, ahol filmkritikák is helyet kaptak, hiszen imádom a filmeket.) A hírekről most már elsősorban az internetről tájékozódom.
Van néhány sorozat, melyet megimádtam (először használom ezt a kifejezést, de tetszik 😊) az utóbbi időben. A néhány egészen pontosan hármat takar. Mondhatnám 2+1. A kettő az a Szulejmán és Kösem. Egyszerűen... Hát nem is tudom. Írok majd erről is, olvassátok el, engem teljesen hatalmába kerített mind a kettő. Néhány gondolatot ebben a cikkben is olvashatsz erről.
A harmadikat nemrég kezdtem el nézni. Az a "durva" kategória, több szempontból is. Nagyon naturalisztikus, kicsit olyan, mint az Outlander, de nem annyira. Azt nem is tudtam megszeretni. A Visszatérők (The 100) csak éppen annyira természethű, hogy ha valakit fejbe dobnak egy bárddal, akkor az bizony fejbe van dobva, és akkor az sanszos, hogy élettel nem összeegyeztethető sérüléseket szenved. Merthogy áll ki a homlokából az eszköz. Másik szemszögből azért durva, mert baromira izgalmas. Nagyon kreatív az alapsztori, iszonyatosan jól megcsinálták. Vizualitásból tényleg 5*. Nem nagyon lehet abbahagyni, mindig meg kell nézni a következő részt. 


Amit már nagyon várok, de nehezen jutok a végére, az a könyvem nyomdakész állapotba való pofozása. Új első fejezetet írtam neki. Sokat tanultam az elmúlt egy évben az írásról, és ennek fényében fogom átdolgozni az egészet. Terveim vannak, persze, hát hogyne. Állandó pontja a cseklistámnak a regényem kiadatása; minden évben ez a terv. Erről legközelebb inkább csak akkor fogok szólni, ha a nyomdában lesz a kézirat. Az a biztos.
Nagyon szeretem ezt a történetet és a szereplőit, nem akarom magukra hagyni őket.


Néhány szó a közeli jövőről...
Szeptembertől visszatérek az iskola falai közé. Rendszertanilag (ha nem megyek bele az állatok, gerinchúrosok, gerincesek, emlősök, főemlősök részbe), mindenképpen az emberfélék családjába, az emberi (homo) nembe sorolnám magam. A faj, az már elgondolkodtató... Néha én sem tudom. Főleg, hogy szokták mondani: a pedagógus egy külön faj. (Megjegyzem, ezzel nem fogok vitatkozni. 😊) 14 év tanítás és nevelés után még mindig úgy érzem, hogy az elhivatott pedagógus alfajba tartozom, mert nekem nem munkám van, hanem hivatásom. Azt hiszem, addig tudom jól végezni a dolgom, míg így érzem. Ennek fényében, már alig várom, hogy visszatérhessek természetes közegembe.

Tudom, hogy szükségem van a terveim átgondolására; mit szeretnék elérni, csinálni, s mindezt hogyan. Nagyon tervezős vagyok, mindent leírok, elemezgetek, ha készen van pipálom egyszer, majd másodszorra is, miután újra átnéztem. Szerintem ez a módszer is megér egy bejegyzést.

Mint láthatjátok sok minden történt velem, s még több vár rám. Szívesen osztom meg élményeimet és tapasztalataimat Veletek! Tartsatok velem Ti is!

ÖLELÉS!

Megjegyzések